Frisurer

Frisurer/ opsat hår

Engang gik vores farmor/mormor aldrig ud for en dør, hvis ikke håret var sat. Det er igen blevet moderne /populær, så opsatte frisurer er igen i modebilledet. I dag er der mange unge piger og kvinder, der syntes, at det er sjovt at gøre noget særligt ved håret. Mange deler hårtips og ideer med hinanden, samt afprøver forskellige looks. Man kan lave simple frisure, som er lette at sætte, når man ser, hvordan de professionelle gør. Nogle frisurer kan man lave fra dag et, hvor andre kræver mere træning.

Når man sætter hår kan man bruge flere forskellige teknikker. Man kan f.eks. glatte, for at opnå en glat overflade. Dette kan gøres med en hårbørste eller et hårprodukt, hvis endnu glattere resultat ønskes kan det udføres med et glattejern. Hvis man ønsker volumen i håret, kan man toupere. Det er en måde at sammenfiltre håret, fra hårrødderne til spidserne. Dette kan udføres med en kam eller hårbørste. Hvis man derimod ønsker et look, der består af krøller, så er wavy lige sagen. Krøllerne ser naturlige ud, men er som regel fremkommet ved, at man har trukket krøllet hår ud, eller ved, at håret er flettet eller snoet i våd tilstand og derefter tørret og bundet op.

I forbindelse med opsætning af håret kan der også bruges forskellige hårprodukter. Det er vigtigt at vælge netop den, som giver det du mangler. Mange kender den klassiske hårgelé, som bruges til at fiksere håret og klistre det sammen. Flere bruger også hårlak, som bruges til at holde hårets overflade på plads. Til mennesker med kort hår er voks perfekt. Det er primært beregnet til at give volumen og andre primært til at fiksere frisuren. I alle tilfælde er der tale om en masse, som skal opvarmes mellem hænderne og arbejdes ind i det underste lag hår.

Hvordan sidder mit hår?

Dette er et spørgsmål mange piger og kvinder stiller. For selvom man har stået længe foran spejlet og rodet med hår og endelig har fået sat en pæn frisure, så kan man stadig blive i tvivl om, om håret sidder godt nok. Det kender vi alle sammen.

Hvad er den nyeste trend? Hvad klæder mig? Kan mit hår holde den frisure? Hvordan skal håret egentlig sidde?

Det nemmeste vi kunne gøre ville selvfølgelig være, hvis vi bare klippede håret helt kort, ligesom mændene, så var der ikke så meget, der skulle overvejes. Ligesom vi kvinder godt kan lide at tøjet sidder perfekt, kan vi også godt lide at håret er det. Variation mellem frisurer, så de passer netop til det look.

Håret er også en af kvindernes kendetegn, når vi skal vække det andet køns opmærksomhed. Med mindre du er korthåret og altid har været det, kan du jo nok ikke sige dig fri for, at have lavet det der kast med håret, når du talte med en interessant mand.

Derfor er det rigtig vigtigt for os kvinder at pleje vores hår, så det ser sundt ud, klippe og farve det, give det en hårkur, afprøve opsætninger, skifte mellem kort og langt hår mm.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, og øvelsen der gør mester!